Voor wie

Vanuit mijn christen-zijn is het mijn verlangen om jongeren en volwassenen te helpen leven zoals ze bedoeld zijn.

Praktijk de Crux is voor  mensen die hulp kunnen gebruiken bij:

 • het leren stellen en handhaven van grenzen;Backpacker
 • emotionele problemen zoals: spanningen, depressie, burn-out, angst, verdriet, negatief zelfbeeld;
 • relationele problemen met: partner, vrienden, familie of collega's op het werk; 
 • afhankelijkheidsrelaties;
 • verwerking van: traumatische ervaringen, verliezen en ziekte;
 • identiteitsvragen.

  Misschien heb je het gevoel vast te zitten, te blijven hangen in oude gevoelens en oude gedragspatronen. Soms blijf je belangrijke beslissingen steeds maar uitstellen, of maak je dingen mee die je volkomen uit je evenwicht brengen. Zulke periodes horen bij het leven maar geven je ook de kans om even stil te staan en om bewust nieuwe keuzes te maken. Dit is een proces waarbij het goed kan zijn voor een tijdje begeleiding en psychologische ondersteuning te krijgen, zodat je meer zicht krijgt op vragen als: “wie ben ik”, “waar wil ik naar toe”, en “hoe pak ik dat aan”. 

  Ervaringen:                                                                                                  M
  arjo is een lieve en meelevende vrouw. Zij heeft mij handvatten gegeven om meer zelfvertrouwen te krijgen en te laten zien dat ik er mag zijn. Fijn dat zij een christelijke hulpverlener is. Dit is te merken in de gesprekken en soms bidt zij samen met je. Dit vind ik heel waardevol. Blij dat ik bij Marjo terecht gekomen ben. Kan nu veel beter met bepaalde situaties omgaan.
  A. Lunteren 20 juni 2022
 • Ik heb weer vaste grond onder mijn voeten gekregen. Marjo wist me de erkenning te geven die ik zo gemist had in mijn leven. Nu kan ik mijn weg weer verder vervolgen met een heel wat lichtere rugzak!                               M. Barneveld 20 augustus 2020                                                                   
 • Marjo is een fijne hulpverlener, die vertrouwen uitstraalt. Door de juiste vragen te stellen weet ze tot de kern door te dringen.
  T, Ede 31 juli 2019
 • Ik voelde me erg op mijn gemak tijdens de gesprekken. Er heerst een ontspannen sfeer. Marjo luistert erg goed naar je verhaal en bedenkt vervolgens welke soort behandeling bij jou past. Ze is heel meelevend en neemt je echt serieus. 
  O, Bennekom 16 maart 2019

  Erg blij met Marjo, ze luistert bijzonder goed en weet goed te benoemen waar het daadwerkelijk om gaat. Vervolgens weet ze praktisch handvatten te geven hoe om te gaan met de situatie. 
  H, 28 december 2018

  Marjo verleent deskundig, liefdevol en betrokken hulp! 
  A, 24 mei 2018

  Ons huwelijk zat in een diepe crisis. Zoekend naar hulp, kwamen wij uit bij de Crux.  Bij elk gesprek was het prettig te merken dat er geen partij werd getrokken. Neutraal en luisterend naar beiden. De manier verbaal en non verbaal van therapie wierp echt zijn vruchten af. Precies die plekken en punten te raken waardoor het in ons huwelijk nu ging zoals het ging. Het gevoel van vertrouwen en echt gehoord te worden werd alleen maar sterker. Wij zijn sterk uit de huwelijkscrisis terug gekomen. We weten beiden al haast niet meer hoe het was in het begin. Het gevoel en psyche is totaal anders. . Wij zouden zeggen, ga eens langs voor een huwelijks/relatie gesprek. 
  J en D, 23 oktober 2017

  Marjo is een therapeut die me heeft  laten zien hoe ik de puzzelstukjes van mijn leven weer op de goede plek kon leggen. Verder vond ik het fijn dat ze me liet zien wat God in mijn leven voor ogen heeft. Hij kent mij en ziet mij.
  J, Ede 3 maart 2017
   
  Ik heb door Marjo nieuwe inzichten opgedaan over wie ik benen waarom ik tegen bepaalde dingen aanloop. Ik heb haar ervaren als een prettige christelijke hulpverlener, die me als psycholoog de juiste ondersteuning gaf.
  M, Wageningen 4 december 2016

 • Ik ben een ingewikkeld project en zat vast in een patroon dat niet meer echt functioneerde. Marjo is een therapeut die me  nieuwe patronen heeft geleerd. Ik mag op een goede manier op anderen reageren zonder mezelf tekort te doen. Marjo bedankt!!
  S, Maarssen 13 september 2016

  Mijn vader was plotseling overleden toen ik in het buitenland was. Daarna ben ik gewoon maar doorgegaan. De pijn en het verdriet van het gemis drukte ik weg. Marjo heeft me laten zien hoe ik op een gezonde manier met mijn gevoelens mag omgaan. Pijn en verdriet maar ook met volle teugen genieten van het leven. 
  M, Lunteren 8 april 2016

  Na een aantal gesprekken bij een psycholoog kwam ik via een vriendin bij Marjo terecht. Ik vond het heel fijn om te merken dat ze naar mijn verhaal luisterde, mij de ruimte gaf en toch oplette of we nog op koers lagen.
  Persoonlijk en professioneel!
  E, Ede 15 december 2015