Voor wie

Vanuit mijn christen-zijn is het mijn verlangen om jongeren en volwassenen te helpen leven zoals ze bedoeld zijn.

Praktijk de Crux is voor  mensen die hulp kunnen gebruiken bij:

 • het leren stellen en handhaven van grenzen;Backpacker
 • emotionele problemen zoals: spanningen, depressie, burn-out, angst, verdriet, negatief zelfbeeld;
 • relationele problemen met: partner, vrienden, familie of collega's op het werk;
 • relatietherapie: zie onder werkwijze. 
 • afhankelijkheidsrelaties;
 • verwerking van: traumatische ervaringen, verliezen en ziekte;
 • identiteitsvragen.

  Misschien heb je het gevoel vast te zitten, te blijven hangen in oude gevoelens en oude gedragspatronen. Soms blijf je belangrijke beslissingen steeds maar uitstellen, of maak je dingen mee die je volkomen uit je evenwicht brengen. Zulke periodes horen bij het leven maar geven je ook de kans om even stil te staan en om bewust nieuwe keuzes te maken. Dit is een proces waarbij het goed kan zijn voor een tijdje begeleiding en psychologische ondersteuning te krijgen, zodat je meer zicht krijgt op vragen als: “wie ben ik”, “waar wil ik naar toe”, en “hoe pak ik dat aan”. 

  Ervaringen:

  Marjo is een therapeut die me heeft  laten zien hoe ik de puzzelstukjes van mijn leven weer op de goede plek kon leggen. Verder vond ik het fijn dat ze me liet zien wat God in mijn leven voor ogen heeft. Hij kent mij en ziet mij.
  Jannie, Ede 3 maart 2017
   
  Ik heb door Marjo nieuwe inzichten opgedaan over wie ik ben
  en waarom ik tegen bepaalde dingen aanloop. Ik heb haar ervaren als een
  prettige christelijke hulpverlener, die me als psycholoog de juiste ondersteuning gaf.
  Merel, Wageningen 4 december 2016

  Ik ben een ingewikkeld project en zat vast in een patroon dat niet meer echt functioneerde. Marjo is een therapeut die me  nieuwe patronen heeft geleerd. Ik mag op een goede manier op anderen reageren zonder mezelf tekort te doen. Marjo bedankt!!
  Suzanne, Maarssen 13 september 2016

  Mijn vader was plotseling overleden toen ik in het buitenland was. Daarna ben ik gewoon maar doorgegaan. De pijn en het verdriet van het gemis drukte ik weg. Marjo heeft me laten zien hoe ik op een gezonde manier met mijn gevoelens mag omgaan. Pijn en verdriet maar ook met volle teugen genieten van het leven. 
  Marieke, Lunteren 8 april 2016

  Na een aantal gesprekken bij een psycholoog kwam ik via een vriendin bij Marjo terecht. Ik vond het heel fijn om te merken dat ze naar mijn verhaal luisterde, mij de ruimte gaf en toch oplette of we nog op koers lagen.
  Persoonlijk en professioneel!
  Ellen, Ede 15 december 2015